KALCIUM-KLORID (100 G)

A kalcium-klorid (CaCl2) a kalciumnak a klórral alkotott ionos vegyülete. Vízben nagyon jól oldódik. Szobahőmérsékleten szilárd sót alkot. Alkalmazása nagyon sokrétű, a különféle felhasználási területek mellett az élelmiszeriparban, így a sajtgyártásban is használható. Higroszkopikus…
280 Ft
/ db
Jelenleg nem adható le rendelés az áruházban.
A kalcium-klorid (CaCl2) a kalciumnak a klórral alkotott ionos vegyülete. Vízben nagyon jól oldódik. Szobahőmérsékleten szilárd sót alkot. Alkalmazása nagyon sokrétű, a különféle felhasználási területek mellett az élelmiszeriparban, így a sajtgyártásban is használható. Higroszkopikus tulajdonságú (nagy intenzitással köti meg a vizet) A VIII. Magyar Gyógyszerkönyvben Calcii chloridum dihydricum és Calcii chloridum hexahydricum néven hivatalos.
A kalcium-kloridot oldatot a kalcium-ionok forrásához alkalmazzák.
A kalcium-klorid nagyon sós ízű, ezért néhány ételben adalékanyagént (íz-szabályozásra és szilárdítóanyagként) alkalmazzák E-száma 509. Savanyúságokban és egyes paradicsomsűrítményekben, egyes sajtfélék elkészítése során, és konzerv zöldségekben előszeretettel használják. Az étel sós ízét a nagy mennyiségben káros nátrium-klorid alternatívájaként kalcium-kloriddal is szokták korrigálni
A tej alvadásához feltétlenül szükség van szabad Ca ionok jelenlétére. Egészséges, tiszta nyers tej esetében nincsen szükség a Ca bevitelre, mert a tej tartalmaz elegendő Ca iont. A kalcium-klorid (CaCl2) oldattal kalciumot ionokat (Ca++) juttathatunk a tejbe szükség esetén.
1. A magas hőmérsékleten kezelt (pasztőrözött) tej Ca ionjai kicsapódnak és a hőkezelt tej nem alvad meg.
2. A tejelő állatok Ca hiányos takarmányozásakor. Mészben szegény talajú vidéken legeltetett és hiányos Ca ellátás során. Ilyenkor kevés mész jut a szervezetükbe, amiből Ca-t nyerhetnének.
3. A juhtej kalcium tartalma a laktáció kezdetén alacsony, ezért ezt pótolni kell.
4. Egyes források CaCl2 adagolását ajánlják friss kecsketej alvasztásához is, mivel a kecsketej biológiailag homogenizált.
Hogy a tej alvadását elősegítsük, Ca ionokat kell vinnünk a tejbe. Ezt CaCl2 formájában szokás megtenni. 10 liter tejhez 1-2 g CaCl2 szükséges. Nagyobb mennyiségű adagolása nem ajánlott, mert kesernyés ízt okozhat a sajtban.
A vegyület kristályos formában történő adagolása nehézkes, ezért célszerű oldatban alkalmazni.
10 liter tejhez 1-2 g CaCl2 szükséges.

Szállítás

PayPal

Személyes átvétel Pécelen


Akkor válassza, ha az alábbi péceli címen át tudja venni csomagját! Telefonos egyeztetés szükséges! Fizetés átvételkor, vagy előreutalással, akár PayPal-lal is. cím: 2119 Pécel, Álmos vezér u. 31 (20eFt felett előreutalással)

PayPal

Szállítás KÜLFÖLDRE


Magyarország határán kívül eső (akár EU-s, akár nem) cím ismeretében tudunk csak konkrét árat e-mailben visszaigazolni. Kérjük, hogy mindenképpen várja meg a visszaigazolást! Külföldre történő szállítás esetében, mindig van szállítási díj! PayPal azonosító: biomacibolt@gmail.com

Szállítási díj: 15 000 Ft
PayPal

MPL - előreutalással (csak Magyarország)


Bankszámlánkra, vagy a PayPal rendszeren keresztül beérkezett végösszeg után csomagját a Magyar Postán keresztül, az Ön által megadott címre eljuttatjuk 10kg-ig. Feladástól max. 2 munkanap. 10 és 20kg között postán maradó csomagként veheti át. 20kg felett a szállítási díj egyeztetése szükséges! Számlatul.: Miklósy Dániel Róbert UniCredit Bank: 10918001-00000075-17510000 PayPal azonosító: biomacibolt@gmail.com

Szállítási díj: 1 590 Ft

Vásárlói értékelések

Még nem értékelték a terméket! Értékelje Ön elsőként!